Referenciapont módszer. Befogott munkadarab megérintésével

Referenciapont módszerek

referenciapont módszerek

Nullpont beállítása CNC marás referenciapont módszerek Eszköztár: Nullpontfelvétel maráskor a munkadarab-befogó készülék nullapontjának megérintésével Előfordulhat, hogy a megmunkáláshoz szükséges elmozdulásokat a munkadarab befogó készülékhez képest könnyebb leírni, mint a munkadarabhoz vagy a munkadarab geometriai adatai a befogóhoz képest adottak.

Ebben az esetben a munkadarab befogó készülék helyzetét kell bemérni referenciapont módszerek adott pontjának három irányból történő megérintésével, viszont ezt már nem lehet a szerszámmal megtenni, ezért tapintót kell alkalmazni.

referenciapont módszerek

Nullapont-indikátor CNC-marógépen A nullpont indikátor egy mechanikus látás srác mérőóra, ami a nullpont bemérésére szolgál.

Nullpontfelvétel a maráshoz befogott munkadarab megérintésével A munkadarab nullpontjának helyzetét egy adott pontjának három irányból történő megérintésével tudjuk definiálni.

Referenciapont módszer. Befogott munkadarab megérintésével

Az érintés pillanatában meg kell adni a szerszám végpontjának a helyzetét a munkadarab koordinátarendszerében. Az így megadott értékek és a szerszám hossz- és sugár korrekciójának ismeretében a gép meg tudja határozni a munkadarab nullpont helyzetét a szerszámgép koordinátarendszerében.

referenciapont módszerek

Az ütközési bázis olyan pontosan megmunkált felület, amelyre a munkadarabot felütköztetik, hogy pontosan helyzetbe állítsák. Mérés mérőfejjel CNC maráskor Nullpont-beállítás menete CNC maráskor A hagyományos módszer, hogy a munkadarabot addig közelítik lassan először egyik majd másik irányból mind három tengely mentén, amíg a szerszám finoman meg nem karcolja a munkadarabot, ekkor megadva az érintési pont helyzetét az adott tengelyen megkapják a munkadarab koordinátarendszerének a kezdőpontját.

Hogyan kell egy nő haját Sassoon. Sassoon frizura technika rövid haj.

Erre egy pontosabb megoldást, ha ugyanezt egy kapcsoló típusú tapintóval végzik, mert egyrészt automatizálható, másrészt nagyobb pontosságot ad. Nullpont beállítása CNC maráskor több szerszám esetén A referenciapont módszerek általában több szerszám van. Kérdés, hogy melyikkel kell a nullpont beállítását elvégezni.

referenciapont módszerek

A lényeg, hogy olyan szerszámmal kell a feladatot megoldani, amelyik már pontosan le lett mérve és így a geometriai adatai ismertek. Ezt elég egyszer megtenni, mert a munkadarab nullpontja nem fog elmozdulni.

referenciapont módszerek

Mivel a többi szerszám is bemérésre kerül a megmunkálás előtt, ezért a munkadarab nullpont és a vezérelt pont között a transzformáció folyamatosan érvényesülni fog.