diszlexia vagy szembetegség albdc - marketing-katalogus.hu

Rehabilitációs látásromlás. Észak-Magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ honlapja

Tartalom

  Kiderült, miért hallanak jobban a vakok A szemészeti ellátáshoz való korlátozott hozzáférés — különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokban - a népességöregedés és a változó életmód a fő oka annak, hogy globálisan egyre nő a látásromlással élők száma — derült ki a témában született első tanulmányból, amelyet az Egészségügyi Világszervezet WHO készített.

  rehabilitációs látásromlás

  A jelentés szerint világszerte legkevesebb 2,2 milliárd ember szenved látásromlástól vagy vakságtól, és közülük legalább egymilliárdan olyan látásromlással küzdenek, amely megelőzhető lett volna, vagy kezelésre rehabilitációs látásromlás — írja az MTI. Az egymilliárdba olyan mérsékelt vagy súlyos esetek is beletartoznak, amelyeket nem kezelt látászavarok, szürke hályog katarakta rehabilitációs látásromlás, zöld hályog glaukóma és öregszeműség presbyopia váltott ki.

  A jelentés szerint a rehabilitációs látásromlás élők többsége 50 éven felüli.

  rehabilitációs látásromlás

  A látásromlással élők számának globális növekedéséhez az is hozzájárul, hogy az emberek egyre több időt töltenek zárt térben és végeznek olyan, közelre látást igénylő tevékenységeket, amelyek miatt rövidlátókká miópia válnak. A jelentés szerint több szabadtéri programmal csökkenthető a kockázat.

  rehabilitációs látásromlás

  Fotó: iStock A látásromlás továbbá egyre több rehabilitációs látásromlás, elsősorban 2-es típusú cukorbetegséggel élő embert érint: csaknem mindegyiküknél kialakul a diabéteszes ideghártya-betegség retinopátia egy formája az életük során. Rendszeres szemvizsgálattal és megfelelő életmóddal azonban megelőzhető a betegség.

  A jelentés szerint az emberek látásának megóvása érdekében a szemészeti ellátásokat jobban kellene integrálni az országos egészségügyi szolgáltatásokba, a megelőzés, a korai felismerés, a megfelelő kezelés és rehabilitáció érdekében.

  rehabilitációs látásromlás